post

Все повече и повече методи за плащане стават дигитални, но въпреки, че живеем в свят с Apple Pay, PayPal и други подобни приложения и услуги, все още можем да срещнем такива, които правят прехода от дигитални към физически такива. Последният пример за това е разплащателната компания Square, основана от Джак Дорси (Twitter), която след като обяви миналия месец, че ще премине към физически дебитни карти, вече ги е пуснала в обръщение.

Всъщност не всеки желаещ може да получи такава карта, защото Square постепенно кани някои потребители да се запишат за тях, но е важно да отбележим, че те са свързани само с акаунта на потребителите в Square, което ги прави предплатени дебитни карти. Компанията вече потвърди пред Recode, че картите не са обвързани с банковите сметки, а просто предлагат начин да се използва баланса в Square Cash, кагато се налага физическо плащане и докато потребителите винаги могат да изтеглят парите от стандартната си банкова сметка, то картата Square предлага удобството те да се харчат веднага, без да се налага да се чака забавянето на еднодневното прехвърляне.
Картите се отличават с елегантен, изцяло черен дизайн и самия Джак Дорси ги представи в Twitter, а поканените потребители трябва да да предоставят свой подпис, който ще бъде отпечатан лазарно на предната им страна. Не става ясно кога и дали Square ще започне да ги предлага на останалите потребители, или това е само ограничена експериментална програма, така че тези, които използват Square Cash, трябва само да се надяват, че ще получат покана.

Leave a Reply

Your email address will not be published.