post

Valve обяви, че онлайн платформата за игри Steam спира да приема плащания чрез криптовалутата Bitcoin, съобщава Polygon. Компанията казва, че причината за решението са “високите такси и нестабилността” в цената и стойността на криптовалутата.

“През последните няколко месеца наблюдаваме увеличаване в нестабилността на стойността на Bitcoin и значително увеличаване на таксите за обработка на транзакциите в мрежата на Bitcoin. Например, таксите, които се налагат върху потребителя в мрежата на Bitcoin скочиха драстично тази година, като миналата седмица достигнаха близо $20. За сравнение, те бяха 20 цента, когато първоначално приехме Bitcoin”, пише Valve в своя блог.

Компанията казва, че тя няма контрол върху таксата, която се начислява. Тя допълва, че подобна сума води до “неразумно високи цени за купуването на игри, когато се плаща с Bitcoin. Големите такси ще предизвикат още по-големи проблеми, когато цената на Bitcoin се понижи драстично”, коментира Valve.

Компанията дава за пример, че резките промени в стойността на Bitcoin понякога се случват още преди или по време на обработката на транзакциите на нейни потребители. Така се оказва, че те дължат още или пък са надплатили. Това усложнява работата както на компанията, така и на потребителите. Като се добавят и високите такси за обработка на транзакциите, подобни неуредици стават още по-неприятни, коментира Valve. Компанията все пак казва, че е отворена да върне Bitcoin в платформата си по-натам, когато “тя има смисъл за нас и за обществото на Steam”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.