post

Трансграничната компания за мобилни плащания Citcon съвместно с GK Software (доставчик на системи за продажба на дребно и други системи за търговци на дребно), предоставиха възможност на клиентите на GK в Северна Америка да приемат плащания чрез Alipay и WeChat Pay. Този ход е насочен към привличане на повече средства от китайски туристи, които посещават региона. Приложението TransAction + за обработка на плащания на GK Software, се интегрира с API на Citcon. Приложението понастоящем поддържа ефективен достъп до транзакциите на Alipay и WeChat Pay.

WeChat Pay и AliPay са двата най-популярни цифрови портфейла сред китайските потребители. Първият има над 1 милиард месечни активни потребители, а Alipay има повече от 520 милиона потребители. Това партньорство показва, че двете най-популярни платформи за цифрово плащане в света разширяват дейността си отвъд своите корените в Китай и вече са достъпни и в Северна Америка.

WeChat и Alipay си партнираха със Citcon в началото на 2017 г. с конкретната цел да накарат повече търговци на дребно в Северна Америка да приемат плащания с техните приложения от китайски туристи. Най-убедителен момент в продължаващите усилия е невероятният обем на китайски туристически долари и транзакциите, извършвани от тези туристи, където и да отидат.

Китайските туристи имат отбелязани 131 млн. задгранични пътувания през 2017 г., изразходвайки средно по 5600 долара на посещение. Около 65% са заявили, че са използвали мобилни плащания там, където са били приети, според проучване на Alipay. Само в САЩ китайските туристи са изхарчили около $ 33 млрд. за 2016 г., според данни на Министерството на търговията на САЩ.

Усилията дават резултат макар и бавно. Търговски марки като Guess и Lacoste също са започнали да приемат плащания с Alipay в магазините си в Северна Америка. Благодарение на Citcon, Alipay стъпи дори в някои от американските молове. В неотдавнашно интервю за CNBC, изпълнителният директор на WeChat Pay коментира, че още много търговци ще приемат WeChat Pay през Citcon.

Интеграцията на Citcon с GK Software (немска компания със седалище в Рали, Северна Каролина, САЩ), ще позволи на клиентите на GK като Adidas и Aldi да извършват разплащания чрез WeChat Pay и Alipay. Китайските гиганти за цифрово плащане имат доста тесен фокус в преследването на северноамериканското присъствие, като обслужват китайските си клиенти, независимо къде пътуват. Но те могат да използват тази първоначална опора, за да преследват по-широки групи потребители за в бъдеще.

 

 

Източник: “Tech firms team up to expand We Chat Pay, AliPay in North America” September 2018 – Retail Dive.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.