post

Telenor Унгария обяви пускането на нова функционалност „tap-and-pay” в приложението Telenor Wallet. Услугата разработена и управлявана от известния доставчик на решения за мобилни трансакции Cellum,се превръща в първия в света предлаган от телеком конвергентен портфейл с 15 дистанционни и близки платежни функции в едно приложение.

Новата функционалност „tap-and-pay” прави Telenor Wallet истински 360 градусов цифров портфейл, обхващащ почти всички сценарии на плащане, които потребителите могат да намерят. Внедрена в края на 2014 година, услугата вече представлява важно събитие в мобилните платежни услуги MasterPass, което прави приложението първият в света портфейл собственост на оператор, който поддържа глобалната платежна мрежа на Mastercard. Приложението позволява и пазаруване в магазини за храна, закупуване на билети за развлечение и Telenor аксесоари.

Telenor Wallet е NFC базирано и използва специални SIM карти за защита на картовите данни, като работи с банкови карти, издадени от Budapest Bank под марката Telenor MobilPass. Потребителите на Android могат да инициират процеса на вграждането им в портфейла, а след като той завърши, банковата карта се инсталира автоматично и с нея може да се плаща на всеки PayPass-съвместим терминал по севта. Благодарение на SIM-базираната технология, плащанията могат да се извършват дори и когато телефонът е изключен. Telenor Wallet се базира на платформата на Cellum Mobile Next, вече изпитана на пазара и защитена от измами, която Cellum понастоящем пуска в региона APAC.

Leave a Reply

Your email address will not be published.