post

Само преди няколко дни ви разказахме за плановете на Google да пусне мобилна платежна услуга в Индия, а днес тя вече е факт. Името й е Tez и ще позволи на потребителите да плащат бързо и сигурно от своите телефони, както за стоки във физическите магазини, така и онлайн, използвайки банковите си сметки и да си изпращат парични преводи помежду си.

Приложението Tez е налично както за iOS, така и за Android и ще работи с няколко от най-големите банки в страната, чрез UPI – системата, подкрепена от правителството, за да стане много по-интегрирана услуга на фрагментирания индийски пазар.

Всъщност Tez не е мобилен портфейл, в който се съхраняват вече преведени средства, а по-скоро прилича на системата на Apple, която свързва банковата ви сметка с телефона, за да можете да я използвате за различни преводи и плащания. Сред банките, които ще я поддържа тса Axis, HDFC Bank, ICICI и State Bank, които работят с интерфейса UPI, а онлайн партноьори ще бъдат големи вериги като Dominos, RedBus, и JetAirways. Приложението ще поддържа както английски, така и множество диалекти като хинди, бенгали, гуджарати, канада, маратхи, тамил и телугу. За паричните преводи ще има ограничение от 100 000 рупии на ден във всички приложения на UPI, или 20 трансфера за 24 часа.

Услугата ще има и отделен бизнес портал за онлайн компании, които искат да приемат плащания чрез Tez.

Leave a Reply

Your email address will not be published.