post

Apple пусна следващата официална версия на своята операционна система за Apple Watch – watchOS 4.2, която включва и поддръжка на peer-to-peer услугата за изпращане на пари Apple Pays Cash.

След като Apple Pay Cash вече е налична в iOS 11.2 и беше активирана за потребителите в САЩ, гигантът направи следващата логична крачка, добавяйки поддръжката й и за часовниците си, където тя ще е налична във Wallet и iMessage и ще може да се използва с помощта на Siri. В iMessage, услугата ще се визуализира в Scribble, при отговор на съобщения и ще позволява изпращането на суми до 3000 долара на приятели от списъка с контакти, а във Wallet парите ще се съхраняват във виртуална дебитна карта, с чиято помощ ще могат да се използват за различни плащания, или нови преводи. Гласовият асистент Siri ще помага както при изпращане на средства, така и за да бъдат те поискани от контактите. Apple Pay Cash е налична и за iPhone и iPad, които са съвместими с Apple Pay и работят с iOS 11.2, но за съжаление само за потребителите в САЩ. Преди да започнат използването на услугата, потребителите трябва да направят първоначалните настройки, въвеждайки личните си данни.

Сред останалите подобрения в watchOS 4.2 е стрийминг на Apple Music през WiFi и клетъчната мрежа, повече възможности за HomeKit, нови видове тренировки, в които приложенията от трети страни могат да следят разстоянието и средната скорост, както и поправка за бъга, който караше часовника да се рестартира при въпрос за времето.

Leave a Reply

Your email address will not be published.