post

WordPress.com улеснява блогърите да приемат онлайн плащания чрез PayPal. Уеб хостинг услугата и издателският гигант вече поддържат PayPal разплащания, но процесът включва цели девет стъпки, започващи с намирането на съответния бутон, за напред нещата ще се случват далеч по-бързо.

Знаехме, че искаме да опростим съществуващия процес“ обясни Джон Маеда, глобален ръководител на изчислителния дизайн в компанията майка Automattic. ”Поставихме си за цел да го съкратим от 15 на 1 минута, особено за клиенти, които никога преди не са използвали PayPal”.

В резултат на това се появява прост бутон, който може да бъде вмъкнат от падащото меню във всяка нова публикация. Когато натиснете „Добавяна на бутон за плащане“ ще бъдете подканени да включите подробности за това, което продавате и да добавите имейл адреса на свързания PayPal профил. Това е всичко. След това вече можете да го поставите заедно с описанието на продукта на всяка страница в сайта си.

Когато посетител докосне бутона „Плати с PayPal”, той ще бъде напътстван чрез обичайния процес на услугата за разплащания.

Трябва да отбележим, че тази функция не е напълно готова и за момента използването й е ограничено само до тези, които са абонирани за плановете “Премиум” и “Бизнес” и това ще продължи, докато процесът се усъвършенства, според думите на Маеда.

Тъй като PayPal е сред най-популярните онлайн механизми за плащане, има симсъл WordPress да опрости трансакциите, свързвайки ги със своята платформа. Този ход ще бъде на върха на множество висококачествени интеграции и за самата платежна услуга, след партньорството със Samsung Pay и Android Pay през последните месеци.

Leave a Reply

Your email address will not be published.