post

Банковата услуга Zelle за Р2Р плащания, предлагана от Early Warning пусна дългоочакваното си самостоятелно приложение за потребителите на iOS и Android на 12 септември. За да използват услугата, изпращачът и получателят на превода трябва да изтеглят приложението и да извършат трансакцията, използвайки имейл адрес или мобилен номер, независимо от банката, която обслужва сметките им. Клиентите могат да използват Zelle и за да си разделят общи сметки, ако е необходимо.

Приложението ще се конкурира пряко с другите мобилни Р2Р услуги, предлагани от Venmo и Square Cash и ще предостави на потребителите още един канал за достъп до едноименната платформа.

Почти всеки клиент с дебитна карта, който има достъп до Zelle работи с някоя от големите банки, а приложението ще позволи и на тези, които се обслужват в по-малки кредитни институции, да използват услугите на платформата. Чрез партньоството си с Visa и MasterCard, тя осигурява достъп на всеки притежател на карта, предлагайки му безплатни трансфери и по този начин ще разшири обхвата си до 86 милиона потребители.

Разплащанията Р2Р са предпочитани сред по-младите клиенти, но фокусът на Zelle върху банковите приложения помогна към тях да се насочат и по-възрастните, като ги въведе в услугата в позната среда. Платформата отбелязва по 50 000 нови потребители дневно, тъй като процесът на регистрация е максимално опростен, за разлика от този във Venmo или Square Cash.

Leave a Reply

Your email address will not be published.