post

Австралийската компания ZipMoney е получила финансиране на стойност 40 млн. австралийски долара (около 31 млн. американски долара). Парите са част от ново стратегическо партньорство с банката Westpac, съобщава ZDNet.

Освен пари, партньорството позволява на двете компании да работят заедно. ZipMoney ще внедри част от продуктите и услугите си в портфолиото на Westpac в Австралия. Освен това двете компании ще работят заедно и за разработката на нови предложения, включително насочени към бизнеса.

Westpac ще получи и неизпълнителен директор на борда, който ще е избран от Westpac. Банката казва още, че ще продължи да подкрепя водещи австралийски предприемачи и стартъпи. Тя похвали платформата на Zipmoney, която в реално време анализира данните и помага за по-бързата и адекватна реакция в мисията да се промни сферата на плащанията.

Zipmoney, която позволява на потребителите да плащат за стоки с безлихвени кредити, планира да използва инвестицията, за да ускори растежа си. През фискалната 2017 г., компанията е записала приходи в размер на 17 млн. австралийски долара, което е равно на оперативна загуба от 7.5 млн. австралийски долара.

Leave a Reply

Your email address will not be published.