post

Компанията за онлайн заеми Zopa обяви, че е набрала 32 млн. паунда финансиране, за да отвори своя банка. Финансирането идва от индийската група Wadhawan Global Capital и европейския фонд Nortzone, съобщава BusinessInsider.

С новите две инвестиции общите средства, които компанията е набрала от началото си досега прехвърлят 80 млн. паунда. Последното ѝ финансиране беше през януари 2014 г. – 15 млн. паунда.

“Тази инвестиция ни дава допълнителни ресурси, за да продължим нашия растеж и да пуснем нашето следващо поколение банка, която да направи услугите ни достъпни за още повече хора във Великобритания”, коментира Джайдев Джанардана, изпълнителен директор на Zopa.

Целта на Zopa е новата банка да предлага услугите на компанията на повече хора. Компанията е кандидатствала за всички необходими лицензи за банка и смята, че ще може да съчетае добре банковите си услуги с дигиталните. Банката ще поставя технологиите на първо място и ще разчита на прозрачност и качество на обслужването.

Zopa е основана през 2005 г., като е смятана за създател на peer-to-peer отдаването на заеми по интернет. Досега Zopa е била използвана за размяната на над 2 млрд. паунда.

Leave a Reply

Your email address will not be published.