post

От известно време се появяват индикации, че PayPal планира самостоятелно, NFC базирано приложение за плащания в магазините, което ще стане факт в началото на следващата година.

Тези слухове изглежда се основават на прессъобщението, в което се обявява новото партньорство на гиганта с Bank of America вобластта на мобилните портфейли.

За сега всичко е само спекулации, но има причини да вярваме, че подобно приложение наистина може да има смисъл. PayPal се е концзентрирала върху мобилните устройства. През второто тримесечие, компанията реализира 36 милиарда долара като обем на мобилните плащания, което е малко над една трета от общия обем плащания. Това също така е и 50% годишно увеличение, което гигантът поддържа през последните тримесечия. Тези печалби идват около година и половина след като PayPal стартира редизайна на мобилното си приложение, добавяйки плащания при търговци, които предизвикаха този бум. Това е показателно, тъй като компанията разполага със собствена аудитория за мобилни плащания, сред съществуващите предложения за търговия и P2P и предоставя убедителна основа за нови мобилни инструменти. Тласъкът в партньорството й осигури солиден достъп в магазините, а много от новопоявилите се сделки – 24 за 18 месеца – отвориха врати за разплащания именно там. Сделките с Visa и Master Card дадоха възможност на потребителите на PayPal да плащат навсякъде, където има NFC терминали. По същия начин PayPal вече е опция и в популярните портфейли Samsung Pay и Android Pay, а едно скорошно партньорство с Apple в крайна сметка може да доведе до интеграция и с Apple Pay. Този тласък води до собствено предлагане, което може да бъде еднакво, или по-удобно за клиентите на портфейла с 200 милиона потребители и е логична следваща стъпка.

Всичко това изглежда много вероятно и в светлината на стратегията на PayPal, тъй като мобилните плащания в магазините се покачват, приходите са очевидни, но в по-широк план, ще дойде моментът, компанията да се превърне във вездесъщ играч в тази пазарна ниша, чрез поемането на една област на плащанията, която все още не е завладяна напълно. Така компанията би затвърдила статута си на най-добър мобилен портфейл, като в крайна сметка си гарантира позициониране начело и съответния успех.

Leave a Reply

Your email address will not be published.