post

Две трети или 64% от гражданите на Великобритания на възраст между 18 и 25 години използват някаква форма на мобилен портфейл. Това става ясно от изследване, публикувано от социалното приложение за парични трансфери Moneymailme.

Проучването показва още, че 48% от младежите на същата възраст вярват, че физическите пари ще изченат през следващите 20 години. Над една трета от тях пък са уверени, че това ще се случи още в рамките на 15 години. Други 28% пък са посочили, че не вярват някога кешът да изчезне.

Изследването е осъществено сред 1000 млади британски граждани в цялата страна, принадлежащи към т.нар. Поколение Z. Като цяло изводът от него е, че младежите на острова предпочитат алтернативни платежни методи дори за малки покупки.

Всеки осем от десет запитани (79%) са посочили, че правят покупки под 20 паунда поне веднъж дневно. На въпроса как се чувстват когато видят в заведение или магазин знак за заплащане само в кеш, близо две трети (62%) отговарят, че са разочаровани. 14% пък посочват, че това е достатъчна причина да отидат другаде.

PayPal за сега изглежда е един от най-често използваните методи за онлайн разплащания от британските младежи. Платформата е предпочитана от 52% от тях, следвана от нови участници в този сегмент като Apple Pay (18%) и Google Wallet (9%).

Leave a Reply

Your email address will not be published.