post

Мексико е поредната държава, която подготвя въвеждането на конкретни регулации за криптовалутите и финтех компаниите, съобщава Reuters. Горната камара на парламента вече е приел законопроекта, като той ще бъде гласуван и от долната камара на 15-ти декември т.г.

В сегашния си вид законът не приема Bitcoin и останалите криптовалути като законно парично средство в Мексико. Въпреки това обменът на Bitcoin няма да се забрани. Борсите и компаниите, които се занимават в криптовалути, ще бъдат официално регулирани от Централната банка на Мексико.

Все още предстои изглаждането на по-малките детайли, както и изработка и приемане на допълнителни закони и наредби. Една от идеите е криптовалутите да се смятат повече като активи, а не като валути.

Конкретно за финтех компаниите законът ще цели да даде по-ясни правила какво могат и не могат да предлагат. Освен това има и цел да намали разходите за потребителите.

Финтех индустрията е в голям възход в Мексико, като вече е достигнала над 50% от 120-те милиона жители на страната, които нямат банкови сметки. Правителството иска да подкрепи сектора, но и да създаде ясни правила, за да няма злоупотреби. С това Мексико се нарежда сред няколко други държави, включително САЩ, Великобритания и Китай, които също работят по конкретни правила и регулации за криптовалутите и финтех компаниите.

Leave a Reply

Your email address will not be published.