post

След множество слухове, услугата на Apple за добавяне на peer-to-peer плащания към Apple Pay вече е факт и най-вероятно ще се превърне в хит, тъй като потребителите търсят нови възможности. Този ход сочи и по-големия интерес към мобилните разплащания като цяло, защото много от тях обръщат по-голямо внимание на това, което гигантът ще направи.

Детайлите за плановете на Apple в тази сфера ще дойдат като шок за банките, които направиха множество компромиси, за да стане Apple Pay достъпна за клиентите. Най-новите доклади сочат, че операцията P2P може да привлече средства от Apple Pay Cash, която е предплатена сметка, предлагана от Green Dot. Подобен ход би бил удар за банките, които влязоха рано в платежната система на компанията, особено ако тя реши да разшири възможностите й.

Когато Apple Pay стартира през 2014 година, банките се стремяха да влязат в потенциалния маркетингов ръст, свързан с тези операции и мобилните портфейли. Ако Apple реши да отвори Green Dot, това ще отнеме този престиж и много от причините на банките да останат свързани с компанията, особено като се има предвид, че Google и Samsung също предлагат опции за такива плащания, които са подобни на Apple Pay като използваемост и дори по-добри по отношение на разходите. Въпреки, че разширяването на услугата най-вероятно ще помогне за задържането на потребителите и насърчаването им да я използват, Apple трябва да внимава да не я отваря прекалено много, за да не изгуби подкрепата на банките.

В края на краищата някои от тях се опитват да изнесат своите собствени вътрешни решения от известно време, и ако гигантът не прецени добре ходовете си, може да предизвика нежелана конкуренция.

Leave a Reply

Your email address will not be published.