post

Мобилната търговия бележи ръст от почти 20 % за 2017 година, информират от Mastercard. Съвременният човек използва интернет и мобилни устройства, за да пазарува и съхранявате данните си за плащания в безброй устройства и онлайн платформи, уточняват от компанията.

Малките екрани поставят своите предизвикателства – от въвеждането на данните за плащане или пък ограничаването на това кои опции за плащане търговецът може да показва. Ето защо по-рано през седмицата Mastercard обяви подкрепата си за новата рамка на EMVCo Secure Remote Commerce (SRC), въведена миналата година. На индустриално събитие в Лас Вегас технологичната компания призова търговците, посредниците, издателите на карти и други технологични играчи да се присъединят към тях, като осигурят на потребителите си еднакво лесни, сигурни и удобни начини за плащане във всеки браузър и всяко устройство.

Дигиталната стратегия на Mastercard е подчинена на предоставяне на най-високо качество изживяване, сигурност, прозрачност и поверителност за потребителите. А затова е необходима последователност. Подобно на единния, стандартизиран приемен терминал на касите в магазините, SRC може да се приложи като един общ разплащателен бутон.
Технологичната компания вярва, че SRC ще осигури по-последователно касово разплащане за потребителите и ще намали с няколко стъпките, осъществявани при използване на различни сайтове и ще направи много по-лесно за търговците да внедрят токени за данните и по този начин да увеличат процента на одобрение.

Съществува възможност SRC стандартите за плащания да се прилагат успоредно със стандартите на W3C браузъра, за да осигурят още по-голямо удобство на потребителите и търговците. Mastercard ще използва тези стандарти като основа за разработване и предлагане на допълнителни, разнообразни функции и предимства за своите потребители.

Точно както EMV чипът допринесе за сигурността във физическия свят, токенизацията навсякъде е от решаващо значение за подсигуряването на дигиталния свят. Днес почти 75% от всички карти в световен мащаб са готови да бъдат токенизирани. Един свят само с токени е наблизо и SRC ще подкрепя това, бидейки базиран на стандартите за токенизация. Това прави акредитивните документи безполезни за измамниците и намалява риска за търговците. И, което е много важно – дава на потребителите яснота къде се съхраняват и как се използват техните данни.

Чрез токенизацията и криптирането, Mastercard ще предостави на потребителите спокойствие независимо от начина, по който те избират да платят. В SRC тези усилия за сигурност с търговци, цифрови портфейли и уеб платформи ще бъдат допълнени от автентификация на EMV 3DS, биометрични данни, както и услуги за откриване и мониторинг на измами, основани на изкуствен интелект.

Leave a Reply

Your email address will not be published.