post

На 7 и 8 юни 2019г. в гр. Русе за четвърта поредна година се проведе eCommerce Academy Conference – едно от най-мащабните събития за електронна търговия в региона. Мястото на тазгодишното събитие бе „Доходното здание“ – една от най-емблематичните сгради в града, а негови посетители – повече от 400 души от България и Балканите.

За събитието

Събитието събра на едно място български и румънски компании от сектора на електронната търговия и имаше за цел да създаде възможности за обмяна на опит и контакти между български и румънски компании. В рамките на форума участниците получиха възможност да научат повече за възможностите да разширят бизнеса си в северната ни съседка. Лектори на конференцията бяха 25 изявени представители от сферата на електронната търговия като Vivre.bg, WordPress.ORG, eMag.bg, OLX, Микроинвест, Paysera, Speedy и други. По време на презентациите и панелните дискусии бяха представени най-новите глобални тенденциите за развитие на електронната търговия, новостите в бранша, както и някои от важните за един онлайн магазин теми – маркетинг, логистика, счетоводни услуги, социалните медии, платежни системи и други.

Пазарът на електронна търговия в Румъния

По  данни от миналата година, секторът на електронната търговия в Румъния отчита 3.5 млрд. евро оборот и ръст от 30% спрямо 2017 г., докато в България тези показатели са съответно 664 млн. евро и ръст отново около 30%. За сравнение, за целия Европейски съюз те са 602 млрд. евро и 12% ръст, което е показател за потенциала, както на България, така и на Румъния и на другите Балкански държави.

Електронната търговия е явление, което не познава граници и позволява на всеки да прави успешен глобален бизнес, без значение къде се намира. Затова избрахме да организираме конференцията в Русе – един град, в който технологичният бизнес се развива много динамично. По същата причина поставихме акцент върху връзките с румънската e-Commerce общност, която може да предостави много възможности за българските предприемачи да разширят своя бизнес в международен план“ – сподели Никола Илчев, създател на eCommerce Academy и организатор на събитието.

Fintech в онлайн търговията

На събитието имаше и представител на Fintech сектора в страната – Paysera България. Като част от лекторите, от Paysera България представиха една нова алтернатива на плащания в карти – плащания  чрез QR кодове, които онлайн търговците могат да използват без да се изисква издаването на касов бон.

 

Повече за събитието, лекторите и темите можете да намерите на eCommerce Academy Conference 2019.

Leave a Reply

Your email address will not be published.