post

Google официално обяви, че Android Pay съвсем скоро ще се предлага в още 5 държави. Освен това услугата получава и няколко нови функции, които да я направят още по-атрактивна, съобщи компанията.

Макар да не казва конкретни дати, Google посочва, че скоро услугата ще е достъпна в Бразилия, Канада, Русия, Испания и Тайван. Освен това Android Pay скоро ще поддържа не само Visa и Mastercard, но и ще направи по-лесни плащания чрез PayPal директно от мобилното устройство.

Друга новост е Card Linked Offers API. Тази система ще позволи на търговците да създават свои програми за лоялни клиенти, както и бонус схеми и промоции за клиентите, когато са близо до магазина или вътре в него. Чрез нея търговците могат да изпращат и допълнителни награди за клиентите, когато напускат магазина и да ги използват при следващото си идване.

Самите потребители също ще могат по-лесно да въвеждат ръчно различните програми за лоялни клиенти, в които участват. Google започва партньорство и с Clover, за да увеличи възможностите за вграждане на програмите за лоялни клиенти и интерактивни оферти директно в приложенията на търговците.

Освен това Google добавя и Google Payment API, чрез което потребителите ще могат да плащат за различни услуги директно чрез запазената в Google профила си кредитна или дебитна карта. Така например ще могат директно да плащат за онлайн услуги. Тази функция скоро ще може да се използва и за пращане на пари между самите потребители и то с помощта на Google Assistant и гласови команди.

Leave a Reply

Your email address will not be published.