post

Android Pay работи от доста време, но все още в само в ограничени региони, като САЩ, Великобритания и още седем държави. Сега изглежда, че платежната услуга на Google ще добави още две страни към списъка си и това са Русия и Канада.

Според информаця от руския бюлетин на Interfax, Android Pay ще бъде налична в Русия от днес, 16 май, като Google планира да работи с множество банки в страната, включително Tinkoff Bank, Raiffaisenbank, Sberbank и Alfa Bank. В потвърждение на тази информация се посочва фактът, че руските потребители вече могат да изтеглят приложението Android Pay от Google Play Store, което преди това беше невъзможно.

В Канада пък някои потребители съобщават, че това приложение се е добавило към устройството им, въпреки че не са го теглили никога, което явно сочи скорошен старт на услугата и в тази държава. Любопитно е, че един от сигнализиралите за необяснимата поява на Android Pay в телефона си е посочил, че дори е имал възможността да добави карта в електронния портфейл на услугата, което може би е знак, че премиерата й в Канада може да е още днес, както в Русия, или в близките дни.

Leave a Reply

Your email address will not be published.