post

Криптовалутата Bitcoin прави още една стъпка в установяването си като финансов инструмент. CBOE Global Markets започва търговия с Bitcoin фючърси, съобщава Benzinga.

Очакванията са, че това значително ще улесни обикновените инвеститори в търговията с криптовалутата. CBOE има само няколко прости правила. Първото е инвеститорът да се увери, че неговият брокер и акаунт имат разрешение да оперират с Bitcoin фючърси. Необходимо е да се изпълнят и условия за наличие на определени маржини. След това просто се влиза в XBT и се избира бутонът “Trade”.

Компанията подчертава, че търговията с Bitcoin фючърси не е същото, като инвестирането в самия Bitcoin. Фючърсите на Bitcoin са кешови и практически са залагания дали цената на криптовалутата ще се повиши или понижи след определен период от време. В зависимост от това дали фючърсът е очаквал повишаване или понижаване на цената на Bitcoin към дадената дата, инвеститорът може да получи допълнително кешово плащане и да е на печалба.

Очаквано, новината за предлагането на Bitcoin фючърси веднага се отрази положително на криптовалутата. Цената на фючърсите скочи до $18 700. Реалната цена на Bitcoin е малко по-ниска и е около $16 300. Въпреки това, наличието на фючърси не означава, че нестабилността на криптовалутата ще бъде намалена. Според Леонард Вийс, президент на Bitcoin Асоциацията на Хонконг двете неща са отделни: “Обикновените търговци на Bitcoin нямат достъп до фючърсите и брокерите, които използват фючърсите, нямат достъп до Bitcoin”, казва Вийс.

Leave a Reply

Your email address will not be published.