post

Ethereum монети на вероятна обща стойност в стотици милиони долари е блокирана заради сериозна уязвимост в популярния виртуален портфейл Parity, съобщава TechCrunch. Проблемът засяга портфейлите с няколко ползватели, които бяха въведени през юли и се използват за Initial coin offering (ICO) процедури.

Това е вторият сериозен проблем на Parity за последните няколко месеца. Този път проблемът е продиктуван от решаването на предишната уязвимост. Оказва се, че в кода на кръпката също е имало пропуск, който се възползва от функционирането на Parity Waller и като умен договор. Чрез уязвимостта, собствеността на даден портфейл може да се открадне.

За момента Parity няма данни за откраднати или загубени Ethereum монети. Според изчисленията на анализатора Патрик Макори, поне 600 000 Ethereum монети са засегнати и блокирани докато не се реши проблемът. Това са поне около 150 млн. долара.

В профила си в Twitter Parity казва, че тиражираният брой монети е спекулативен. Компанията допълва, че според нея монетите са блокирани и не могат да се местят. За сега работата по отстраняване на проблема продължава неизвестно до кога. Новината веднага се отрази на цената на Ethereum, която се срина с над 10 долара.

Leave a Reply

Your email address will not be published.