post

ING обяви, че създава собствен инвестиционен фонд. ING Ventures ще разполага с 300 млн. евро, които са предвидени за инвестиции във финтех компании, съобщава BankingTech.

ING Ventures ще е насочен към “решения, които създават или подобряват потребителското изживяване”. Фондът ще е отворен за всички финтех компании, които се харесат на неговия екип.

До сега ING има 115 сключени стратегически партньорства със 115 финтех компании по целия свят. Едно от последните е с Kabbage, които се фокусират върху заеми за малкия и средния бизнес.

Финтех компании от целия свят ще могат да кандидатстват за инвестиция и в ING Ventures. Те могат да са както в стартъп фаза, така и вече да имат работещ бизнес. С предимство ще са финтех компаниите, които се намират в районите, където ING вече има бизнес или планира да навлезе.

Фондът ще бъде част от ING Innovation Office и е финансиран изцяло със средства на банката. Тя подчертава, че фондът ще работи с принципите и методите на класическите венчър структури и целта му не е единствено финансова печалба.

Всъщност, фондът е част от стратегията Think Forward на ING. Основната му задача ще бъде да помага на бизнеса и партньорите на банката да реализират въпросната стратегия.

Leave a Reply

Your email address will not be published.