post

Картовият оператор Mastercard включи пет нови стартъпa в своята глобална програма Start Path Global, която подкрепя иновативни стартъпи в напреднал етап на развитие, оформящи бъдещето на търговията. Програмата предоставя възможност за участие на стартъпи, които преосмислят банкирането и начините за плащане и са събрали значителни сийд инвестиции и инвестиции в напреднала фаза Серия А.

Три от пет стартъпа, присъединяващи се към настоящото издание на Start Path 2017, са фокусирани върху изкуствения интелект. Използват го, за да анализират поведението на потребителите, да усъвършенстват ангажираността им в точките на продажба и клоновете на компаниите, както и да изчисляват данните за сметки и плащания, доставяйки разнообразни иновации в търговията на дребно. Другите два стартъпа са разработили решения, които разширяват достъпа на стоки на дребно за потребителите чрез иновации на мястото на продажба.

Базираната в Лондон компания Divido, осигурява на търговците на дребно и на кредиторите многоканална платфoрма, която позволява на потребителите да разсрочват разходите за големи покупки на вноски. Endor от Тел Авив е първата платформа с интелигентен софтуер, която позволява на бизнес потребителите да задават каквито и да е въпроси и да получат висококачествени резултати с несравнима точност и скорост за всеки домейн.

Други стартъпи, които ще се включат в Start Path 2017, са:

• Regalii – компания, която работи с над 30 водещи банки и fintech приложения, за да предостави на потребителите иновативен начин за управление на финансите и плащане на сметки в САЩ и Латинска Америка.

• Fluid AI – стартъп, който комбинира изкуствен интелект и добавена реалност, за да помогне на банките и търговците на дребно да създадат следващо поколение от потребителско преживяване в клонове и магазини.

• NetPlusDotCom – компания, която позволява на търговците на дребно да предоставят на клиентите си възможности за дигитални плащания.

От 2014 г. насам над 5000 стартъпа са проявили интерес към Start Path, което доведе до стартирането на работа със 100 компании в 24 държави. През първите четири издания 20 процента от участниците са работили с Mastercard по пилотни програми или такива за търговска ангажираност. В България Mastercard обяви партньорството си с българския стартъп Tickey в началото на 2017 г., който представи пилотния си проект в софийското метро, позволяващ на гражданите да купуват билети чрез мобилно приложение директно със своето смарт устройство. Потенциалът на стартъпа е забелязан именно по време на програмата StartPath в Европа.

„Mastercard приветства иноваторите навсякъде по света. Партньорството с Tickey демонстрира на практика как сътрудничеството между глобална технологична компания и тепърва разрастващ се стартъп може да доведе до иновативни решения за удобство, сигурност и ефективност в градска среда. В Mastercard ще продължаваме да търсим и насърчаваме ефективните решения, които улесняват живота на хората и допринасят за изграждането на по-устойчива обществена среда“ – коментира Ваня Манова, мениджър на Mastercard за България и Македония.

В Европа, Mastercard работи съвместно с DigiSEq, доставчик на IOT (Internet of Things) разплащателно устройство, за да свърже потребителите му с услугите за токенизация на Мastercard и да позволи плащанията на преносимите устройства. През 2016 г. Mastercard работи съвместно с Rainbird, за да създаде виртуален асистент за увеличаване на обмена на знание и вземане на решения сред екипа за лоялни продажби на Mastercard UK. Mastercard също така си партнира с Vat Box за възстановяване на таксите при продажби.

Mastercard, също така отвори прозореца за кандидатстване за настоящото издание на Start Path 2017, което ще бъде съставено от стартъпи в напреднал етап на развитие. Заявления за шестмесечната виртуална програма се приемат непрестанно. Заявления за присъединяване към следващата вълна ще бъдат приемани до 23 април 2017 г. в 11:59 часа. Заинтересованите стартъпи могат да посетят www.startpath.com, за да подадат своето заявление или за да получат допълнително информация.

Leave a Reply

Your email address will not be published.