post

Finastra е третата най-голяма финтех компания в света. Ако не сте я чували досега, то е защото тя е съвсем нова и е резултат от сливането на Misys и D+H, съобщава Finnews.Asia.

Новата компания има около 10 000 служители и над 9000 клиенти в 130 държави по света. Сред клиентите ѝ са и 48 от 50-те най-големи банки в света. Изпълнителен директор на Finastra е Надийм Сиед, който досега беше на същата длъжност в Misys.

Новата компания има приходи от около $2.1 млрд. годишно и офиси в 42 държави по света. Централата ѝ е в Лондон. Главният офис за Северна Америка пък е в Торонто. Компанията разработва голям набор от софтуерни системи, приложения и платформи за най-различни нужди на банките, преводите, отдаването на заеми, кредити и др.

Finastra смята, че с обединението ще може да развие услугите си още повече и да ги предложи на голям набор от клиенти, включително кредитни съюзи, локални банки и корпорации. Тя има и нова стратегия, която поставя сигурността на клиентите на първо място и я надгражда с разширяване на услугите и иновации.

Leave a Reply

Your email address will not be published.