post

Monese, базираната в Лондон финтех компания, която предлага мобилно банково приложение и сметка, продължава да допълва липсващите функции, които й пречат да замени изцяло вашата банка.

Най-новата е функцията за директен дебит – механизъм за повторно извършване на плащания, като например тези, които се изискват по договор за мобилен телефон, или много други абонаментни услуги. Позовавайки се на статистическите данни от доставчика на директни дебити GoCardless, можем да кажем, че 85% от потребителите в Обединеното кралство имат поне едно задължение за директен дебит месечно, а средно броят им е шест.

Понастоящем Monese придоби достъп до мрежата за бързи плащания в Унгария, което означава, че средствата, изпратени до сметка извън, или в рамките на Великобритания, пристигат по-бързо. Освен това стартъпът разшири броя на физическите местоположения, които могат да се използват за внасяне на пари по сметките в Monese, включително и 11 500 пощенски станции в цяла Великобритания и 29 000 локации на PayPoint.

Тази актуализация доближава Monese много повече до традиционната банкова сметка, без скрити такси и удръжки. Именно това е от ключово значение, тъй като услугата първоначално е насочена към мигрантите, които имат трудности с откриването на банкова сметка извън собствената си държава, след което стартъпът разшири целевата си база до всеки, които не се чувства добре обслужен в действащите банки.

Компанията начислява проста месечна такса от 4.95 лири на семтка за почти всичките си услуги, за да покрие собствените си банкови такси, но с достатъчен марж, за да бъде потенциално печеливша. За разлика от повечето традиционни банки, тя няма скрити такси, които обикновено са в основата на свободното банкиране – за неща като управление, или надхвърляне на лимита, защото тук не сте в състояние да харчите пари, които нямате. Стартирането на директен дебит в Monese ще докаже на потребителите, че вече не трябва да разчитат само на банките за ежедневното си банково и лично финансово управление.

Всъщност новите банкови опции се увеличават експоненциални в Обединеното кралство през последните няколко години от страна на конкуренти като Starling, Monzo, приложението за бизнес банкови сметки Tide, или най-новите предложения на TransferWise и Revolut и това е само началото.

Leave a Reply

Your email address will not be published.