post

Компанията TransferWise е на път да стане следващият финтех “еднорог”, съобщава CBROnline. Компанията се готви да продаде нов пакет акции, който може да я изстреля в територията на т.нар. еднорози или компании с оценка над 1 млрд. долара.

Акциите ще дойдат от основателите на Transferwise. Те имат 40% дял от компанията, като ще продадат част от тях за начало на Series E рунд за набиране на финансиране.

Освен това има интерес и от американската инвестиционна компания IVP. Тя иска да инвестира голяма сума в TransferWise, която според непотвърдени данни, може да достигне 60 млн. долара.

Оценката на Transferwise и в момента е около митичния 1 млрд. Новата инвестиция ще “бетонира” позицията на компанията в този своеобразен клуб. Ако рундът премине добре, оценката на Transferwise може да прехвърли 1.6 млрд. долара.

Сред успехите на компанията през годината е интегрирането на услугата ѝ в чат приложението на Facebook. Така потребителите могат да си пращат пари едни на други. Платформата на Transferwise вече се предлага в 35 държави по света.

Leave a Reply

Your email address will not be published.