post

Walmart започва нова фаза в развитието на магазините си. Компанията тества нов минимагазин, в който клиентите ще могат да получават поръчаните онлайн стоки, съобщава NewsOK.

Магазинът се намира в Оклахома и е малка постройка, която реално е автоматизиран склад за стоки. Потребителят може да поръча продуктите, които желае, директно от сайта на магазина или мобилното приложение. Общо над 30 000 стоки са достъпни за поръчка чрез този метод.

Потребителите могат да вземат поръчките си по всяко време на денонощието, като цените са същите като при нормално пазаруване. Единственото ограничение е, че има минимална цена на поръчката – $30.

Може да се поръчват и хранителни стоки. Те се избират от служителите на Walmart, като компанията уверява, че те са обучени да избират възможно най-пресните продукти и тези с най-добро качество. Поръчките се поставят в специални контейнери в минимагазина. Потребителят пък е получил код, който трябва да въведе в специалния интерфейс. След секунди машината отваря съответния контейнер и извежда поръчката до специалното място за нейното взимане. Общо целият процес отнема около минута.

Walmart тества и други концепции. Една от тях се казва Pickup Tower и е за поръчки на нехранителни стоки. При нея достъпът до стоките е чрез електронен баркод, който се издава на потребителя след поръчката и може да бъде сканиран директно от дисплея на телефона. Разбира се, плащанията се извършват онлайн.

Компанията казва, че ще продължи да тества още концепции. Целта е да открие кои се харесват най-много на потребителите и са най-практични, за да бъдат разпространени на повече места.

Leave a Reply

Your email address will not be published.