post

Финтех стартъпът YieldStreet набра $113 млн. финансиране, за да промени пазара на алтернативни заеми, съобщава Bloomberg. Компанията продава различни бизнес заеми на инвеститори.

Тя е създадена преди три години и специализира най-вече в заеми за недвижими имоти, малки компании и правни кантори. Тя представя своите предложения като алтернатива на акциите и ценните книжа.

Дългосрочната цел на YeldStreet е да предлага заемите си в пакети, които да могат да се купуват от всеки желаещ инвеститор. “Опитваме се да осигурим на инвеститорите на недвижими имоти този продукти и искаме да достигнем възможно най-много хора. Надявам се, още тази година да го постигнем”, коментира Милинд Мехер, изпълнителен директор на YieldStreet.

Компанията е базирана в Ню Йорк. Фондовете Greycroft и Raine Ventures са инвестирали общо $12.8 млн. в последния рунд. Те вече ще имат свои представители в борда на директорите на компанията. Останалите $100 млн. идват под формата на кредит от базиран в Ню Йорк инвеститор. Той обаче е пожелал анонимност и не е назован от YieldStreet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.